OFOE | Nyomtatóbarát oldal: Indul az Online Demokrácia Activity 3.0
2015. szeptember 10.
» Hozzászólások (0)
: Gyakorlat

Indul az Online Demokrácia Activity 3.0

A Barankovics István Alapítvány harmadjára hirdeti meg Online Demokrácia Activity címmel társadalomismereti vetélkedőjét, amelyre középiskolás fiatalok jelentkezését várja. Az O:DA 2013-2014-es előző két szériája eddig már több mint száz diáknak nyújtott lehetőséget arra, hogy játékos formában mélyítse el társadalmi ismereteit, gyakorolja a tudatos állampolgári magatartást.

Az Online Demokrácia Activity, rövid nevén O:DA, szürke tesztkitöltős feladatsorok helyett sokkal összetettebb és izgalmasabb kihívások elé állítja a résztvevőket. Aktív web 2-es jelenlétet, kreatív feladatmegoldásokat vár el, miközben a hétköznapok számára is értékes ismereteket nyújt.

A szervezők így jellemzik a játék szellemiségét: „a válaszokat az O:DA-ban játszó diákok nem kapják készen. Nem áll mögöttük tankönyv és elmélet, a feladatmegoldásokig vezető útnak nincs tuti sikert garantáló kézikönyve. Nincs ugyanis általános, minden problémára alkalmazható, egyetlen recept. A játékszervezők nem tesznek mást, csupán rámutatnak a közösségi együttélés egy-egy fontos részterületére, a maga válaszait azonban minden csapatnak, a saját útján végigküzdve kell megtalálnia.”

Az O:DA 3.0 jelmondata: „A föld gömbölyű, de a világ nem kerek.” Az online fordulókat követően decemberben az első hat helyezett csapat között egy face-to-face vetélkedőn alakul ki a végleges sorrend. Az első három csapat tagjai brüsszeli utazást nyernek 2016 tavaszára, ahol az Európai Parlament magyar képviselői mutatják majd be az Uniós döntéshozatal működését. Az 4., 5., és 6. csapat értékes nyereményben részesül.

A versenyre középiskolai diákokból álló csapatok (mind 3 - max 5 fő, + 1 mentor jelentkezését várják a szervezők. Egy iskolából akár több csapat is jelentkezhet!

Jelentkezési határidő: szeptember 21. 18 óra.

Minden további információ megtalálható a vetélkedő weboldalán, a www.teddoda.hu-n, és a facebook oldalon.