OFOE | Nyomtatóbarát oldal: Segítő kamera – a kapcsolatok minőségének fejlesztése
2007. szeptember 17.
: Háttér

Segítő kamera – a kapcsolatok minőségének fejlesztése

Továbbképzés családokkal, pedagógusokkal, segítőkkel dolgozó szakemberek számára

A Magyar Videotréning Egyesület meghívja a családokkal, pedagógusokkal, segítőkkel dolgozó szakembereket „Segítő kamera - a kapcsolatok minőségének fejlesztése” című kurzusára. Az egyesület 2007. október 19-20-21-én tartja következő alapkurzusát.

A módszer reményeink és külföldi iránymutató tapasztalatok szerint a 2007-2011. év időszakának meghatározó segítő módszere lehet, mivel a kapcsolatépítés és az „empowerment” témáira épül, melyek alapjai minden sikeres segítő munkának. Az új, innovatív segítő programokban nagy hangsúlyt kap a szülőkkel való munka, az ő tanításuk, annak elismerése, hogy ők a saját gyermekeik első számú szakértői. Ebben a videotréning módszer a vezető módszerek egyike lehet. Hollandiában vagy Skóciában például a klasszikus családterápiás módszerhez hasonlóan ismert és elterjedt, sőt, a segítő szakmákban intenzitása és hatékonysága miatt talán még népszerűbb, mint más kapcsolatsegítő módszerek. Ezért különösen ajánljuk figyelmükbe képzésünket.

A Magyar Videotréning Egyesület 7 éve szervezi akkreditált kurzusait segítő szakmák művelői számára.

Különböző kapcsolatokban – szülők és gyerekek, pedagógusok és tanulók, segítő és segített, munkatárs és munkatárs között – fontos a kapcsolat minősége. A videotréning az emberi interakció elemzése, tudatosítása és gyakorlása révén hozzájárul ahhoz, hogy kapcsolatainkban a helyzetnek megfelelő módon és hatékonyan kommunikáljunk partnereinkkel.

A szülői nevelés és a segítő kapcsolat hatékonyságát meghatározza az, mennyire vagyunk képesek kapcsolatot teremteni és fenntartani. Ennek a képességnek a fejlesztése a célja képzési programunknak.

A módszer jól alkalmazható

A módszert ajánljuk azoknak a szakembereknek, akik sokféle gyerekkel és felnőttel, családdal találkoznak munkájuk során, akik számára fontos a partneri együttműködés másokkal, akik hisznek az együttműködés erejében gyerekekkel, családokkal, közösségekkel.

Ajánljuk gyermekjóléti és családsegítő szolgálatok, nevelési tanácsadók, óvodák, iskolák, gyermekotthonok munkatársainak és mindenki másnak, akinek fontos, hogy kapcsolata a körülötte lévő személyekkel jobb legyen.

A képzés ideje: 2007. október 19-20-21. (p-szo., munkanapok: 9-17 h, v: 9-15 h)
Helyszíne: Magyar Videotréning Egyesület Irodája
1075 Budapest, Holló u. 1. 2/26.

A kurzus címe: „Videotréning alkalmazása a családsegítés, a gyermekvédelem és gondozás, valamint az oktatás területén”.

A tréning bevezető ismereteket nyújt a videotréning módszeréről, a hatékony kommunikációról, a „jó” szülő–gyerek, szakember–szülő, szakember–gyerek kapcsolatokról és a lehetséges alkalmazási módokról.

A képzést a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Továbbképzési és Szakvizsga osztálya akkreditálta, a szociális továbbképzésben 35 pont értékkel.

Részvételi díj: 40 000,-Ft

A befizetés módjai:
átutalás: OTP 11742001-20057004 számlára, illetve
készpénzbefizetés a helyszínen, ahol számlát adnak a befizetésről.
Átutalás esetén az átutalási igazolást, kérjük, hozzák magukkal.

Érdeklődni az egyesület budapesti irodájában lehet:
tel./fax: 787-0678, mobil: (06-20) 542-90-85
e-mail: videotraining[kukac]freemail.hu, natalia.rakar[kukac]kronet.hu.
További információk: a videotraining.hu weboldalon.

Jelentkezési lapot a lenti határidőig kérjük e-mailen, postán vagy faxon eljuttatni; azt igényelni pedig a fenti elérhetőségeken lehet.

A jelentkezési határidő: 2007. október 11.